Ülkemizin en başarılı takım sporu olan Türk Voleybolu, elde ettiği başarılı sonuçlarla dikkatleri çekerken, Voleybol Ailesinin yöneticisi, sporcusu, antrenörleri ve hakemleri gerek salonlarda gerekse sosyal hayatta başarıları ile örnek olmaya devam ediyorlar. Yöneticisi, sporcusu, antrenörü ve hakemleri ile sahada veya sosyal hayatta başarıları ile her daim göğsümüzü kabartıyorlar.
Bu sefer de sizlere, voleybol ailesindeki bir hakemimizin sosyal hayatta yaptığı örnek olacak bir paylaşımı aktarmak istiyoruz.
İstanbul Bölgesi Ulusal Voleybol hakemlerinden Aylin Turnaoğlu, geçtiğimiz Eylül ayında yakalandığı Covid-19 hastalığını atlattıktan sonra entübe olan hastalara yaptığı immün plazma bağışı ile üç hastanın hayata bağlanmasına destek verdi. Kök hücre bağışçısı olarak Kızılay’a kayıt açtırdı. Ardından yaptığı trombosit bağışı ile lösemili çocuklara elini uzattı. Ulaştığı bağış sayısı itibarı ile Kızılay tarafından Bronz Madalya ile ödüllendirildi. Maksimum sayıda trombosit bağışı yapması sebebiyle bu kez tam kan bağışına başlayan voleybolumuzun en kıdemli kadın hakemi Aylin Turnaoğlu, herkese örnek olacak bir başka sosyal sorumluluğa imza attı.
Başladığı diş tedavisi sebebiyle de bir yıl tam kan bağışı yapamayacak olan halen Türkiye’nin en kıdemli A klasman kadın Ulusal Voleybol Hakemi Aylin Turnaoğlu, bu kez de tanı ve tedavi sürecinde ihtiyaç duyulabilecek her türlü bilgiyi doğru ve bilimsel kaynaklardan araştıran, öğrenen ve paylaşan bir sivil inisiyatif olan Kanser Savaşçıları ile birlikte #SaçımSaçınOlsun kampanyasına dahil oldu ve 30 cm.’ den fazla saçını peruk yapılmak üzere bağışladı.
Her zaman bir üyesi olmaktan gurur duyduğu voleybol ailesi ve hakemlik camiasının sosyal olaylara farkındalık yaratan birkaç üyesinden biri olan Turnaoğlu, ‘Bu amansız hastalık, hepimizin bildiği üzere, hastanın moralini de olumsuz etkiliyor. Kullanılan ilaçlar ile birlikte hastalarda saç dökülmeleri oluyor. Ben de uzun bir süre kan bağışı yapamayacak olmanın üzüntüsünü yaşarken, Kanser Savaşçıları sivil inisiyatifi ile karşılaştım. Kendileri ile irtibata geçtim ve 2009 yılından beri kestirmediğim saçlarımla, gördüğü tedavi sebebiyle saçlarını kaybeden hastalar için peruk yapılmak üzere bağışlamaya karar verdim. Hastalarımızın kendilerini bir parça daha moralli hissedebilmelerini sağlayabilmeyi hissetmek bile müthiş bir duygu. Tüm camiamızın dikkatini çekebilmek en büyük beklentim.’ diyerek düşüncelerini açıklıyor.
Daha önce Ankara Bölgesi Ulusal Voleybol Hakemlerinden Murat Değirmenci de aynı şekilde yıllarca uzattığı saçlarını peruk yapılması amacıyla kanser hastaları yararına bağışlamıştı.
Biz de Voleybolmagazin.Com olarak bu sorumlu davranışları sebebiyle kendisini tebrik ediyor; örnek olmasını diliyoruz.